NIški

...kako bismo mlađim generacijama pokazali kako je tih godina Dušanova ulica bila stecište pozitivnog gledanja na život, ulica naprednih shvatanja i mesto sakupljanja mladih toga doba. Biće organizovane izložbe stripova i ploča, zatim revija, a biće i slikara i portretista. Sa zalaskom sunca, očekuju nas koncerti izuzetnih tribjut bendova – „Amy's House“ (tribute to Amy Winehouse) i „The GIFT“ (tribute to David Bowie)!

Ovog dana mlađim generacijama pokazujemo kako je nekada Dušanova ulica bila stecište pozitivnog gledanja na život i mesto sakupljanja madih tog doba. Očekuju nas izložbe stripova i ploča, revija, kao i mnogi portretisti i slikari. Dušanovu će dodatno oživeti koncerti bendova Majdan, Kramer, Dexter, i tribute bendova Amy's House (Amy Winehouse) i The GIFT (David Bowie). Treći dan festivala zatvaraju Jayus Jazz i DJ Sunrise.

pozitivNI

NIški 2018.

02.6. 

David Bowie Tribute by GIFT  - PozitivNI festival


The GIFT je bend koji je nastao davne 1990. godine u Novom Sadu, kao autorski bend “Seven Sisters“ pod uticajem Dead Can Dance, Pink Floyd, The Sisters of Mercy i Bauhaus. Zbog teške situacije u tadašnjoj Jugoslaviji i nemogućnosti da se ode na koncerte velikih svetskih zvezda, bend menja ime u GIFT (na engleskom-poklon) i počinje da se bavi kaveringom.

Dušanova ulica

22:15 - 23:15

 
02.6. 

Amy's House tribute koncert  - PozitivNI festival


Amy's House je tribute bend Amy Winehouse, velikoj pevačici koja je ostala poznata po svom kontraalt vokalu i probranoj mešavini muzičkih žanrova koje je koristila u svojim pesmama, od ritma i bluza do soula i džeza. Bend je nastao krajem 2015. godine u Beogradu i čine ga sedam vrhunskih muzičara, profesionalaca koji iza sebe imaju veliki broj scenskih nastupa i studijskih sati.

Dušanova ulica

21:00 - 22:00

 

BUDIMO U KONTAKTU

                NIŠ

              +381 60 625 06 06