street movie štek

Gledaoci prate filmove na lazy bagovima i prostirkama u parku. Nosioci festivalskog programa su filmovi niških autora i filmovi o Nišu. Gostujući filmovi - najnovija ostvarenja iz Evrope.

street movie štek 2018.

02.6.  

OsnažeNI pažnjom i velikim brojem posetilaca ove godine PozitivNI festival zajedno sa Štek Hausom organizuje i filmski program. Kao važan deo kulture grada, odlučili smo da organizujemo projekciju filmova koji su za temu uzeli jedan deo identiteta grada.


 

18:00 - Natalija i Dragutin (2017) – dokumentarno-igrani film


„Natalija i Dragutin zajedno su rasli na Suvoj planini, zajedno su ratovili na Kajmakčalanu. Potrebno je samo malo da i Natalija i Dragutin nastave da žive“ Dragutin je postao sinonim za srpskog vojnika iz Prvog svetskog rata, a Natalija postala je simbol pobede.

 

19:00 Bekstvo (2017) – dokumentarno-igrani film


„Film na jedan nesvakidašnji način pokušava da prikaže situaciju pre, tokom i nakon bekstva iz niškog logora na Crvenom krstu početkom 1942. godine.“

 

19:30 Priča o slobodi – drugi deo (2016) – dokumentarni film


Pesnica je širom sveta simbol otpora, prkosa – od francuske revolucije, pa do borbe protiv aparthejda i promene režima. Niš, zbog svog otpora tokom Drugog svetskog rata, dobio je čak tri pesnice da podsećaju nove generacije na ono za šta su se prethodne izborile i da ih podstreknu da se bore za svoju slobodu.

 

20:00 „Mi plačemo iza tamnih naočara“ (2012) – dokumentarni film


Od Daltona do današnjeg dana, iako nikada u žiži javnosti, u Nišu se rađao i sazrevao rokenrol. Neki bendovi uspeli su i stekli slavu širom regiona, neki su ostali lokalne legende. Ovo je priča o niškom rokenrolu kakav jeste.“

 

21:00 Forever trusting who we are... PENTHOUSE BAND(2017) – dokumentarni film


Šestorka koja sa malo reči i mnogo dobre muzike već 25 godina u Nišu ispisuje recept za dobar provod - PENTHOUSE BEND. O počecima, maloj muzičkoj porodici a velikim ljudima , brojnim anegdotama i verovanju u prave vrednosti.

 

BUDIMO U KONTAKTU

                NIŠ

              +381 60 625 06 06