Ida Prester: ,,Muzika curi iz nas’’

Prvog juna se u parku Čair resetiramo uz Lollobrigidu i AlternativNI!
Svoj početak, bend Lollobrigida pamti još od davne 2003. godine, kada je bio ženski elektropop i sintpop duo. Sa sedištem u Zagrebu, vremenom se broj članova grupe menjao, a njihov muzički pravac evoluirao. Danas možemo reći da je Lollobrigida među najmodernijim sastavima naše scene.
Prvi album izdali su 2005. godine, pod nazivom Cartoon Explosion, a narednih godina uspesi su se ređali. Tako su 2009. godine od strane MTV Adria nominovani za nagradu najboljeg regionalnog sastava, a na osnovu internet glasova, odneli su zasluženu pobedu. Za sada iza sebe imaju tri albuma, među kojima su najpopularnije pesme ,,Sutra’’, ,,Volim te’’, ,,Kontrola’’, ,,Ja se resetiram’’ i mnoge druge. Spot za pesmu ,,Ja se resetiram’’ snimili su na potpuno kreativan i unikatan način, koji nije toliko karakterističan za današnje izvođače, a mi smo ih pitali kako su došli na ideju da ceo spot snime isključivo mobilnim telefonom.
,,Klasika - iz financijske oskudice. Bendovi nikad nemaju sredstava za spotove, uvijek su to neke skromne sume. Tog puta smo si rekli - ajmo probat sve sami. Ideja je najvažnija, ne treba nam holivudska produkcija. A zamisao je bila predstaviti tužnu svakodnevicu tužne osobe koja radi posao koji ne voli, u lošoj je vezi i sprema se na bijeg. U cijelom spotu nosi papirni skanicl na glavi, nismo je htjeli prikazati licem, to je priča o svima nama, bar ponekad. Dodatna je fora što smo sve kretnje snimali unazad. Tako se dobije efekt kao da se nas glavni lik kreće stalno u obratnom smjeru od svih ostalih. Jako mi je to dragi spot. Za nula para i uz trud od par dana snimanja, dobili smo savršen vizual baš za ono što smo htjeli pokazati ’’, rekla je Ida Prester, frontmenka benda Lollobrighida.
Nastupali su širom dijaspore, a u Srbiji su imali zapažene koncerte na nekoliko festivala. Na Exitu su imali više nastupa za redom, dok su na Beer Festu gostovali prošle godine. Januara 2019. sa pesmom ,,Volim te’’ pojavili su se na sceni muzičkog događaja Music Awards Ceremony u Beogradu.
Nišku publiku su svojim dolaskom prvi put usrećili 2011. godine na Nisomnia festivalu, a ove godine se u naš grad ponovo vraćaju. U okviru alternativnog dana na Pozitivnom festivalu, niška publika imaće priliku da sluša njihove jedinstvene melodije. Sa nekonvencionalnim zvukom ovaj muzički sastav je na našoj muzičkoj sceni osveženje.
,,Ovo smo mi, to volimo, te teme nas inspiriraju, muzika curi iz nas. Ako se nadje netko tko to prepozna - super, ako ne, nema veze. Ne kalkuliramo, nit slijedimo trendove. Da slijedimo, odavno bi prešli na trap. Mi već dugo imamo baš svoju publiku, te neke divne ljude koji vole naš specefičan pristup muzici. Nema ih puno, al su naši i jako odani ’’, otkrila nam je Ida svoje mišljenje o njihovoj muzici i publici.