Javni poziv za učešće na festivalu PozitivNI 2019.

Organizacioni odbor Festivala PozitivNI raspisuje Javni poziv umetnicima svih generacija, profesionalcima i amaterima, kao i zainteresovanim licima, organizacijama i institucijama koje se bave različitim oblastima umetnosti i kreativnim radom, da se prijave na Javni poziv za učešće na Festivalu, koji će se održati od 30. maja do 2. juna.

1. Klasična umetnost
Pravo učešća u ovoj kategoriji imaju:
- muzičari - instrumentalisti i pevači, solisti ili kamerni sastavi
- likovni umetnici
- umetnici ostalih oblasti umetnosti.

2. Rok i alternativna muzika
Konkurs za bendove i pojedince koji izvode alternativnu i rok muziku. Pet odabranih performera će po završetku konkursa imati mogućnost da nastupaju u večernjem programu festivala PozitivNI 2019.

3. Alternativni performansi i radionice
Pojedinci, organizacije i institucije koje se bave altrenativnom umetnošću bilo kog pravca (strip, body art, alternativni ples, džez balet, crtanje grafita i murala, izrada nakita, scrapbook ili neka nova zanimljiva kreativna aktivnost).

4. Dečije stvaralaštvo - RadosNI
Dobro nam došli svi talentovani i vredni solisti, dečji bendovi, orkestri, horovi, plesne i glumačke grupe, najmlađi umetnici i kreativci.

5. Kreativne radionice
Poziv pojedincima, organizacijama i institucijama koje se bave kreativnim radom u različitim oblastima umetnosti (hand made, slikanje, crtanje, muzičke radionice, dekupaž, lutkarske radionice i ostale kreativne aktivnosti namenjene svim generacijama posetilaca festivala).

6. Ulični zabavljači
Konkurs za pojedince ili grupe performera koji izvode zabavni program namenjen svim generacijama posetilaca (akrobate, klovnovi, mađioničari, ulični svirači i pevači…).

Krajnji rok za prijavljivanje i slanje potrebne dokumentacije je 15. april za sve kategorije. Rezultati konkursa biće objavljeni 20. aprila 2019. godine na sajtu Festivala - www.PozitivNi.rs.

 
 

Verification