Upoznajte „Zemlju gruva!“ sa kojom gruvamo 1. juna!

Svoj pravi početak Zemlja gruva beleži kada je MC Milovan dobio prostor za studio Gruvlend! na Vračaru, gde su se javljale „najlepše želje“ i krenuli da nastaju „plodni dani“. Do tog dana, današnji gruveri su imali samo spontane sešn svirke u jednom beogradskom klubu 2007. godine. Međutim, nakon formiranja studija, počeli su sa ozbiljnijim radom, a javila se i mogućnost učestvovanja na Beoviziji.
Nakon Beovizije javljali su se mnogi usponi i padovi, a nedugo potom, i prvi album. „WTF is Gruvlend?“ izašao je 2010. godine i imao je dosta uspeha. Ovom albumu pripada i najpoznatija pesma Zemlje gruva, „Najlepše želje“, kao i numere „Da li bi ti“, „Kako bilo“ i druge.
Drugi album pod nazivom „Šta stvarno želiš?“ objavljen je juna 2016. godine i sadrži 8 novih i 2 ranije numere – „Sudopera“ i „Jednom je sada“. Naslovna pesma ovog albuma je „Đango“, za koju je snimljen i spot.
Zemlja gruva je beogradski pop bend koji je prepoznatljiv po svom jakom zvuku i originalnom imidžu. Broj „gruvera“ povećavao se i smanjivao tokom godina, da bi se danas zaustavili na cifri od 8 članova. Tu su solisti MC Milovan, Zoe Kida i Konstrakta, kao i Đorđe Antić, Marko Vlajčić, Luka Lopičić, Bogdan Đurđević i Andrija Daničić. Svi oni imaju zajedničku želju za eksperimentisanjem raznim muzičkim stilovima kako bi dali svoju definiciju „gruva“. Mešavina pop, hip-hop, rege, soul, ar en bi numera koje se mogu naći na njihovim albumima, dokazuju da ovaj bend poseduje široku paletu ritmova, ideja, ali i talenata.
Zemlja gruva je, pored pojavljivanja na „Beoviziji“, i to dva puta za redom, nastupala i na festivalima Nisomnija i Egzit, a takođe i ispred poznatih imena kao što su Prodigy, Punjabi MC, Kosheen i Capleton. Ove godine, zahvaljujući gradu Nišu, Zemlju gruva videćemo na festivalu PozitivNI, i zajedno gruvamo 1. juna u parku Čair! Jer, najlepše želje su one koje želimo kada noć sa njima pada!
Vidimo se uskoro i ne zaboravite... Sve je moguće kad smo pozitivNI!