PozitivNI vam predstavljaju: The GIFT

The GIFT je bend koji je nastao davne 1990. godine u Novom Sadu, kao autorski bend “Seven Sisters“ pod uticajem Dead Can Dance, Pink Floyd, The Sisters of Mercy i Bauhaus. Zbog teške situacije u tadašnjoj Jugoslaviji i nemogućnosti da se ode na koncerte velikih svetskih zvezda, bend menja ime u GIFT (na engleskom-poklon) i počinje da se bavi kaveringom, kako bi postali utočište brojnim fanovima britanskog pop-rok zvuka. Tako je i bilo, GIFT dostiže popularnost prvo lokalno, a zatim i regionalno svirajući Suede, Pulp, Blur, Radiohead, Placebo, Bowie, Depeche Mode i mnoge druge. Ovaj muzički sastav čine: Jovan Matić (Joca Ajkula) – vokal, Olivera Budosan – klavijature, Žarko Dunić – bas gitara, Dario Janošević – bubnjevi i Vladimir Perović – gitara.
Uskoro će The GIFT za Nišlije prirediti spektakl, u čast jednom od najvećih imena svetske pop kulture – Davida Bowie-a. On je svojevremeno zadobio simpatije vrlo širokog spektra obožavatelja i gotovo da nema muzičara na koga nije bar malo uticao. Bowie je uvek oduševljavao i na njegovim nastupima nije bilo mesta za ravnodušnost. Tako će biti i kada novosadski GIFT, po prvi put, kroči na nišku, pozitivnu scenu.
Vidimo se uskoro, da zajedno oživimo duh urbanog centra Niša koji se sakrio u Dušanovoj ulici! A do tada, ostanite pozitivNI, jer, tada je sve moguće!