Bioskop u glavi

Dobar film je savršeni povod da se porodica okupi i predstojećih sat i po ili dva provede zajedno proživljavajući dramatičnu priču likova iz malih ekrana. Gledati tuđe probleme svojim očima, ali jednako uzbuđeni kao da se u našim životima dešavaju je privilegija nas rođenih u poslednjih stotinak godina.

Dobro je poznata priča prilikom prve projekcije filma u bioskopu kako voz izlazi iz tunela. Prisutni u sali su se razbežali, misleći da će ih isti pregaziti. Danas tako lako i gotovo nesvesno smo naučili da prešaltamo mozak sa realnih na imaginarna događanja da nam se hormoni straha, panike ili sreće gotovo po automatizmu uključuju prilikom određenih scena u filmu i nakon konačnog utiska lagano gase i nastavljamo svakodnevni život. Možda i nije ispravno reći da nakon filma nastavljamo svakodnevni život, jer bi to značilo da je ta projekcija neki presedan, a nije. Filmovi su činioci našeg svakodnevnog života i mi živimo neke priče kroz njih, prepričavamo ih, tumačimo i analiziramo sa prijateljima.

Ove godine PozitivNI festival Vam nudi mogućnost da u prvom danu festivala proživite jednu zanimljivu priču o čoveku koji je zarobljen u vremenu svoje najveće traume. On je potiskuje, ali i kasnije u radu kao psihoterapeut počinje da odmotava klupko. Sve to u kratkometražnom filmu nišlije Stefana M. Mladenovića, a baš Vi imate priliku da odgledate ovu pretpremijeru!

Lui Lack, tu no tienes la culpa!

#harmonyandundestanding

Posted in PozitivNI.