Usmeri se

Jednom sam izašao na ispit moleći Boga samo da ne izvučem pitanje iz poslednje oblasti u knjizi. Drugom prilikom sam željno isčekivao vikend, kako bismo odigrali dugo planirani basket i nadao se da će nas zaobići kiša. Nakon jedne loše svađe, sutradan u gradu jedina misao mi je bila „Samo da sad ne naletim na njega".

Na ispitu sam izvukao baš to pitanje. Kiša je tog vikenda pljuštala neprestano i prva osoba koju sam sreo u gradu bila je upravo ta, koju sam najmanje priželjkivao.

Prvo pomisliš da si maler, kako to samo tebi može da se desi. Onda ti ljudi ispričaju mnogo neverovatnije stvari. Ili pođimo od onih jednostavnijih. Znate ono kad pomislite na nekog i baš Vam tog trenutka zazvoni telefon, pogodite ko zove? Recimo da je slučajnost, ali ne bismo to pominjali da nismo mislili o tome. Misli su te koje daju značaj, uvećavaju ga ili smanjuju. One nam usmeravaju ponašanje, odluke i verovatno i neka eksterna dešavanja. Istina, ponekad je teško terati sebe da misliš pozitivno, ali definitivno bi gore bilo da uopšte ne ulažeš trud u to.

Zato fokusiraj svoje misli na ono što želiš, a ne na ono što te plaši. Možda to ne možemo da nazovemo „pravi put", ali je zasigurno pomoćni točak na njemu.

I ne zaboravi, sve je moguće kad smo PozitivNI!

#harmonyandunderstanding

Posted in PozitivNI.