Kako zvuči tvoje raspoloženje?

Reči mogu biti polisemične. Možemo se potpuno pogrešno razumeti, čak i kada pričamo istim jezikom. A nijedan jezik nema dovoljno bogat fond reči, da bi opisao svaki događaj i svako osećanje. Istina je, da nas reči mogu zbližiti ali muzika nas može povezati.

Često ne mogu da opišem kako se osećam ali zato, uvek mogu naći pesmu koja će to učiniti umesto mene. Ne treba nam talenat ili muzičko obrazovanje da bismo znali šta nam melodija kaže. Razumemo svaki instrument i pomoću njih razumemo jedni druge. Svako ume da pati, da se raduje i uživa. Ne činimo to svi na isti način ali kažu „sličan se sličnom raduje" i uz pomoć muzike, koju zajedno volimo, širimo ljubav i empatiju među sobom.

Neposredno pre početka leta, na festivalu PozitivNI, imamo priliku, da podelimo svoju radost i ispunimo srca zajedničkom melodijom koja će odjekivati najlepšim parkom u Nišu i Dušanovom ulicom. Široka paleta muzičara će sublimirati svoje zvuke u jednu emociju, a ona je zasigurno pozitivna. Muzika sadašnjih, kao i ranijih vremena prožimaće generacije, ukuse i stilove. Verujem, da će plejliste nakon festivala mnogima biti proširene za po koju numeru i izvođačima iz njima ne toliko bliskih žanrova.

Zašto da ne?

Jer sve je moguće kad smo pozitvNI!

Posted in PozitivNI.